Організації із захисту тварин порекомендують УЄФА не проводити Євро-2012 в Києві

Організації із захисту тварин порекомендують УЄФА не проводити Євро-2012 в Києві
diary.ru

"Ми точно будемо рекомендувати не надавати можливість Києву проводити саме тут Євро-2012", - заявив президент організації із захисту тварин Англії Джон Руейн в інтерв'ю журналістам.

Він нагадав, що Київська міськадміністрація минулого року заявила про намір реалізувати програму щодо гуманного вирішення проблеми бездомних тварин шляхом їх стерилізації та вакцинації із подальшим поверненням на те місце, де їх відловили.

Руейн: Ми точно будемо рекомендувати не надавати можливість Києву проводити саме тут Євро-2012

"На жаль, дуже швидко ми зрозуміли, що люди, яких найняла влада для виконання цієї програми - некомпетентні, жорстокі, байдужі до цієї проблеми і корумповані", - заявив Руейн.

Ветеринари із комунальної ветеринарної клініки на житловому масиві Троєщина в Києві, яким було доручено виконувати програму із стерилізації, заявляють про те, що вони стерилізували близько 2 тис. бродячих собак протягом цього року, говорить Руейн.

Руейн: На жаль, дуже швидко ми зрозуміли, що люди, яких найняла влада для виконання цієї програми - некомпетентні, жорстокі, байдужі до цієї проблеми і корумповані

Водночас, Київська міськадміністрація говорить про наявність у місті від 20 до 30 тис. таких собак.

"Ми заявляємо, що такої кількості немає, хоча ніхто не може сказати, скільки їх дійсно є. На нашу думку, їх наполовину менше, і вони не можуть становити загрозу для життя киян", - підкреслив Руейн.

Він також заявив, що міжнародні громадські організації подадуть звернення на адресу президента УЕФА Мішеля Платіні з рекомендаціями не проводити Євро-2012 в Києві. До листа включать матеріали, що підтверджують факти негуманного ставлення до бездомних тварин у Києві.

Руейн: Ми заявляємо, що такої кількості немає, хоча ніхто не може сказати, скільки їх дійсно є. На нашу думку, їх наполовину менше, і вони не можуть становити загрозу для життя киян

Нагадаємо, сьогодні, 16 квітня, президент УЕФА Мішель Платіні закінчив свій дводенний візит до Києва. Як повідомляє газета Комсомольська правда в Україні, на виході з Будинку футболу Мішеля Платіні чекали близько трьох десятків пікетників з яскравими транспарантами із зображенням тварин і написами французькою та російською: "Ми хочемо дожити до Євро-2012", "Зупиніть убивство собак!" і т.д.

Захисники тварин звернулися до Платіні із заявою: "Ми хочемо, щоб у ході підготовки до Євро в Києві припинилося вбивство бездомних тварин. Так із ні в чому невинними собачками вже вчинили напередодні Євробачення, яке проводилося в Україні, ми не хочемо, щоб ситуація повторилася".

Платіні: Наступного разу запросіть у Київ Бріджит Бардо і розкажіть їй про свої проблеми

Президент УЄФА на цю заяву відповів наступне: "Наступного разу запросіть у Київ Бріджит Бардо і розкажіть їй про свої проблеми".

Відома актриса Бріджит Бардо є палкою захисницею тварин.

Нагадаємо, 8 квітня у КМДА відбулося засідання надзвичайної комісії з протиепізоотичних питань, на якій обговорювалася проблема бездомних тварин у Києві.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK