У Мадриді відбудеться конкурс проектів "сонячного" будинку майбутнього

У Мадриді відбудеться конкурс проектів "сонячного" будинку майбутнього
technology4life.files.wordpress.com
Про це повідомила міністр житла Беатріс Корредор на презентації конкурсу в Мадридській вищій технічній школі по архітектурі.

Конкурс Solar Decathlon вперше був організований департаментом енергетики США в 2002 році. У ньому беруть участь університети та вищі школи, які представляють свої проекти енергетично самодостатнього житла з обов'язковим використанням сонця як єдиного джерела енергії.

У конкурсі візьмуть участь 21 университет, в тому числі з Фінляндії, Німеччини, Великобританії, Франції, Іспанії, США, Мексики, Бразилії, Ізраїлю та Китаю. Для цих цілей у Мадриді буде відведено спеціальну зона в мальовничому районі між Королівським палацом і Парком Каса дель Кампо, на облаштування якого під "сонячне місто" уряд Іспанії виділить близько 2,6 мільйонів доларів, повідомила Корредор.

"Досягнення Іспанії в області розвитку і впровадження відновлюваних джерел енергії вивели нашу країну на позиції одного зі світових лідерів, що для нас дуже престижно. Тому Іспанія має повне право стати європейською господинею конкурсу", - зазначила міністр.

Корредор також заявила, що її відомство має намір надавати фінансову підтримку тим будівельним компаніям, які будуть впроваджувати стандарти енергетичної ефективності. За даними міністерства, в даний момент більше 40% споживаної в країні енергії припадає на житлові будинки.

Між тим, американські вчені нещодавно повідомили про свої плани створити першу у світі космічну електростанцію.

Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK