Куба засудить інтернет-політику США

Куба засудить інтернет-політику США
cyberstyle.ru

Куба засудить дискримінаційні дії по забороні доступу до публічних сайтів Всесвітньої мережі з боку США, які ця країна здійснює у рамках політики економічної, фінансової та комерційної блокади Куби", - заявив учасник кубинської делегації Педро Оліва.

Всесвітній форум з політики телекомунікацій пройде в Лісабоні з 21 по 24 квітня. Основними питаннями зустрічі стануть проблеми індустрії на тлі світової економічної кризи. У форумі візьме участь делегація представників Куби.

Як зазначив Оліва, представники кубинської сторони мають намір закликати забезпечити Кубі ті ж можливості доступу до інтернету, якими володіють інші держави, інформує кубинської агентство AIN. "Пункт про заборону подібних практик необхідно включити в Міжнародний регламент телекомунікацій як обов'язкову умову для усіх держав", - продовжив кубинський представник.

За даними кубинських ЗМІ, у даний момент можливості широкосмугового доступу до мережі інтернет, надані Кубі, обмежені: приміром, через блокаду Куба позбавлена можливості користуватися низкою популярних сервісів - зокрема, картографічними сайтами Google Earth і пошуковими системами Google Desktop Search та Google Toolbar. За словами заступника міністра інформатики та комунікацій Куби Бориса Морено Кордовеса, на кінець грудня 2008 року в країні налічувалося 630 тисяч комп'ютерів, або 6 комп'ютерів на кожні 100 осіб населення.

"Ми переконані, що інтернет необхідний для розвитку країни. Тому ми вважаємо, що найбільш відповідальною політикою є привілейований колективний доступ до комп'ютерних мереж, і цю політику Куба проводила і буде проводити далі", - заявив заступник міністра.

На даний момент туристи й іноземці, що проживають у готелях, можуть скористатися доступом в інтернет в організованих при готелях кібер-кафе, а також бездротовим способом по Wi-Fi. Вартість години роботи в інтернет на комп'ютері в кіберкафе починається від 5 доларів, доступ по Wi-Fi коштує в середньому від 7 доларів на годину, зазначають ЗМІ.

Як йдеться у повідомленні, у рамках нової стратегії президента США Барака Обами відносно Куби американські телекомунікаційні компанії отримають право протягати оптоволоконний кабель і встановлювати супутниковий зв'язок з островом, а також почати налагоджувати роумінговий телефонний зв'язок. Крім того, жителі США зможуть оплачувати послуги телекомунікаційних компаній, що надають їхнім родичам на Кубі можливість користуватися інтернетом, радіо і телебаченням.

Зазначимо, 12 березня, у Міжнародний день проти цензури в інтернеті, правозахисна організація Репортери без кордонів опублікувала щорічний список "ворогів інтернету". До нього увійшли 12 країн: Бірма, В'єтнам, Єгипет, Іран, Китай, Куба, Саудівська Аравія, Північна Корея, Сирія, Туніс, Туркменістан і Узбекистан.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK