Українські вчені створили автомобіль на біопаливі

Українські вчені створили автомобіль на біопаливі
ads.chernihiv.info

 "У Житомирському національному агроекологічному університеті група вчених на чолі з заслуженим діячем науки і техніки України, доктором технічних наук, професором, академіком Інженерної академії України Леонідом Лосем розробили пристрій, що дозволяє автомобілям їздити на біопаливі", - розповів заступник губернатора.

Він також відзначив, що це один з перших автомобілів з газогенераторних установкою в Україні, і зараз влади області працюють над практичним використанням винаходу в АПК і промисловості. Крім того, чиновник уточнив, що вчені проводять дослідження на ГАЗ-53.

"Газогенератори розміщуються між кабіною водія і кузовом. При спалюванні палива - вугілля або дров - утворюється чадний газ. Після очищення у фільтрах він потрапляє у двигун внутрішнього згорання і дозволяє автомобілю рухатися. Ідея не є нововведенням - Скоріше, це давно забуте старе ", - розповів професор Л. Лось, пояснюючи принцип дії газогенераторних установки.

"У середині минулого століття в СРСР їздило багато автомобілів на газогенераторних установках, а також тракторів, що працювали на дровах, торфі, вугіллі та соломі, а вже потім перейшли на бензин", - зазначив Лось, додавши, що зараз про це досвіді згадали через необхідність впровадження енергозберігаючих технологій.

Учений також розповів, що в Швеції планують у найближчі роки всю сільськогосподарську техніку перевести на газогенератори. Професор підкреслив, що таке застосування газогенераторних установок втричі дешевше, ніж їзда на солярці, газі або бензині. За його словами, в газогенераторних установках можна спалювати рослини, вирощені на землях з допустимим рівнем радіоактивного забруднення. На даний момент житомирські вчені працюють над удосконаленням пристрою і одержанням патентів українського та міжнародного зразка, а також шукають кошти на це.

Між тим, українські експерти раніше відзначили, що завдяки своєму потенціалу Україна може ефективно вирішувати проблему енергетичної незалежності, розвиваючи альтернативну енергетику.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK