Міста Ізраїлю погасили вогні, приєднавшись до ініціативи Година Землі

Міста Ізраїлю погасили вогні, приєднавшись до ініціативи Година Землі
igrow.com.ua

Акція, мета якої - привернути увагу до проблеми глобального потепління і надмірного викиду в атмосферу парникових газів, стартувала в Тель-Авіві, де о 20:00 було відключене підсвічування хмарочосів Азріелі - найвідомішого символу "міста, який ніколи не спить". На центральній площі відбувся концерт, за електрифікацію якого відповідали генератори на мускульній тязі та біопаливі.

Вогні погасли в багатьох офісних будівлях, магазинах і квартирах. Деякі тель-авівські ресторани обслуговували відвідувачів при світлі свічок.

Енергетики підрахували, що лише в Тель-Авіві скорочення енергоспоживання виявилося еквівалентним вимкнутим одразу 200 тисячам електричних лампочок.

Десятьма хвилинами пізніше Година Землі настала в Єрусалимі, де згасла нічна подсвітка стін Старого міста.

Далі з десятихвилинними інтервалами екологічну естафету підхоплювали найбільший порт Ізраїлю Хайфа, столиця ізраїльського півдня Беер-Шева, центр атомної енергетики Дімона і Кфар-Саба - невелике місто в центральній частині країни.

Зазначимо, що минулого року, коли Година Землі відзначалася в Ізраїлі вперше, на добровільний "блекаут" погодився лише Тель-Авів.

 


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK