Україна заборонила ввозити свинину з США, Мексики, Канади та Нової Зеландії

Україна заборонила ввозити свинину з США, Мексики, Канади та Нової Зеландії
AP

"Загрози попадання в Україну цього вірусу немає, оскільки в Україну не ввозиться ця продукція з Мексики", - повідомив прес-секретар Державного комітету ветеринарної медицини України Анатолій Осадчий.

Він також зазначив, що в Україні посилені заходи з контролю і недопущення занесення цього вірусу на територію країни. В цілях безпеки в Україні працюють під постійним контролем і наглядом держслужби ветмедицини, повідомили в комітеті. Крім того, посилені заходи з контролю на кордоні та на транспорті - при ввезенні на митну територію України вилучаються всі продукти тваринного походження, які можуть бути заражені збудником африканської чуми свиней та грипу.

Як поінформувало інше джерело комітету, в даний час документи, що стосуються введення заборони, знаходяться на підписанні головного державного ветеринарного інспектора України. Держустанова також має намір направити запит щодо ситуації з поширенням свинячого грипу в Англію, Шотландію, Аргентину та Іспанію і, в залежності від отриманої інформації, прийняти рішення - вводити заборону на ввезення свинини з цих країн чи ні, йдеться в повідомленнях агентств.

За даними Держкомветмедицини, після проведення аналізу випадків одночасного розповсюдження грипу свиней і людей, викликаних одними й тими ж етіологічними агентами, може бути розглянута можливість систематичних щеплень свиней проти грипу.

Раніше сьогодні прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що в Україні створена спеціальна група для перевірки фактів можливих спалахів свинячого грипу в країні.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK