ВООЗ: У світі зареєстровано 898 випадків зараження вірусом грипу A/H1N1

ВООЗ: У світі зареєстровано 898 випадків зараження вірусом грипу A/H1N1
АР

За весь час поширення нового штаму серед людей померли 20 захворілих. 19 захворювань з летальним результатом зафіксовані в Мексиці, 1 - у США. 

На даний момент влада Мексики, яка проводить повторні вірусологічні дослідження біоматеріалів виявлених раніше хворих, повідомляє про 506 лабораторно підтверджених випадків інфекції. Центри з контролю і профілактики захворювань США повідомляють про 226 хворих. 

У Канаді виявлено 85 інфікованих, в Іспанії - 40, у Великій Британії - 15. Крім цього, випадки зараження людей новим вірусом грипу зафіксовані в Німеччині (8), Нової Зеландії (4), Ізраїлі (3), Франції (2), Австрії (1), Гонконгу (1) Данії (1), Ізраїлі (1), Ірландії (1), Італії (1), Нідерландах (1) Коста-Ріка (1), Швейцарії (1) та Південній Кореї (1). 

ВООЗ, як і раніше, вважає недоцільним закриття кордонів або введення обмежень на міжнародні переміщення громадян окремих держав. 

При погіршенні самопочуття пасажирам міжнародних авіарейсів рекомендується негайно звертатися по медичну допомогу, при наявності нездужання туристам рекомендується утримуватися від подорожей. 

ВООЗ також нагадує, що грипом H1N1 неможливо заразитися при вживанні в їжу свинину, яка пройшла термічну обробку. 

Раніше Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) безоплатно передала в розпорядження 72-х країн, що розвиваються, 2,4 млн. доз препарату Таміфлю. Ліки використовують для лікування від вірусу грипу A/H1N1. Препарати були передані ВООЗ як дарунок від відомої компанії - виробника медичних препаратів Roche Holding AG.



Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK