Китайці успішно протестували засіб для чоловічої контрацепції

Китайці успішно протестували засіб для чоловічої контрацепції
Reuters

Це можна порівняти за ефективністю з жіночою контрацепцією у вигляді таблеток, пише The Independent з посиланням на заяву вчених з пекінського Національного дослідницького центру з планування сім'ї.

Як йдеться в повідомленні, група здорових чоловіків у віці від 20 до 45 років впродовж двох років отримувала регулярні ін'єкції тестостерону, ведучи при цьому статеве життя з жінками без проблем репродуктивного характеру у віці від 18 до 38 років. Це був найбільший експеримент з випробування гормональних контрацептивів для чоловіків, зазначає видання.

Досі усі спроби розробити контрацептив для чоловіків зазнавали невдач: вони або викликали різкі перепади настрою, або знижували статевий потяг. Повідомляється, що в рамках нового експерименту чоловіки отримали 500 мг ундеканоату тестостерону, розчиненого в олії чайного насіння. Ін'єкції призвели до скорочення кількості двох гормонів, який виробляється в мозку: фолікулостимулюючого і лютеінізуючлшл, що в свою чергу призводило до припинення вироблення сперми.

Однак, через шість місяців після закінчення ін'єкцій рівень вироблення чоловічого сім’я повертається до норми, стверджують фахівці Китаю.

Водночас, вчені з США раніше повідомили про свої плани розробити протизаплідні таблетки для чоловіків.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK