Названо найбільш "сонні" та "ледачі" країни світу

Названо найбільш "сонні" та "ледачі" країни світу
Reuters

Дослідників цікавило, зокрема, чим люди займаються вдень, скільки працюють, скільки часу витрачають на домашні справи, на телевізор, спорт, сон, пише La Repubblica.

ОЕСР провела дослідження в 30 країнах світу і отримала найрізноманітніші дані. Так, наприклад, французи виявилися найбільшими в світі сплюхами - населення країни спить 530 хвилин на день. Наступними йдуть американці (518 хвилин), італійці (498 хвилин), корейці - лише 469 хвилин.

Однак французи виявилися не тільки найбільш "сонним" народом, але й любителями поїсти: щодня на прийом їжі вони витрачають 2 години. Від них відстають лише на 5 хвилин новозеландці. Незважаючи на багату кухню, італійці витрачають на їжу 114 хвилин. А найшвидше їдять американці і канадці, які на чотири прийому їжі витрачають трохи більше години.

Найбільше часу біля телевізора проводять мексиканці: на перегляд телепередач у них іде 48% вільного часу. Німці ж приділяють ТВ не більше 28% свого дозвілля.

Що стосується часу на роботі, то в Італії працюють 1536 годин на рік, 1800 годин у Польщі та США, 1459 годин у Франції. Найменше працюють у Швеції та Норвегії - 1290 годин на рік.

За результатами дослідження, найменше часу на туалет витрачають бельгійці, фіни та англійці - менше години. Італійці на душ, ванну та інше витрачають 61 хвилину, а рекорд встановили корейці - 71 хвилина. Як з'ясувалося, на заняття спортом (біг і теніс) найбільше часу витрачають іспанці, а американці і турки приділяють спорту мінімальну кількість свого вільного часу.

Зазначимо, раніше результати дослідження Міжнародного союзу електрозв'язку показали, що інформаційно-комунікаційні технології найбільш розвинені в Швеції.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK