На початку жовтня на Землю проллється сильний метеорний потік

На початку жовтня на Землю проллється сильний метеорний потік
AP

За словамизавідувача Звенигородської обсерваторіїІнституту астрономії РАН СергіяБарабанова, метеорний потік принесекомета Джакобіні-Циннера. "Ця кометаперіодично проходить досить близьковід Землі й, обертаючись навколо Сонця,відчуває вплив сонячного випромінювання,викидаючи при цьому певну кількістьгазу й пилу. Неозброєним оком ви будетеспостерігати тільки метеори. Це пиловічастинки і навіть невеликі шматочкильоду, які викидаються", - говоритьБарабанов.

Комета Джакобіні-Циннерабула відкрита на початку минулогостоліття. Повз Землю вона пролітаєчасто, однак потужні метеорні потокиприносить не завжди. Востаннє це явищеспостерігали півстоліття тому.

Розповідаючипро комети, завідувач лабораторієюІнституту космічних досліджень РАНІгор Митрофанов повідомив, що вонипринесли на Землю воду й дорогоцінніметали. "Земна вода, яка тече у нашихрічках і океанах - це вода, доставленакометами. Після того, як рання Земляутворилася, вона була дуже гарячою, іна ній практично не було води, потім заці сотні, мільярди років, воду намдоставили комети", - сказав він. Разоміз астероїдної речовиною на Землю такожпотрапило багато дорогоцінних металів,таких як платина й золото.

Нагадаємо,в середині серпня жителі планетиспостерігали найсильніший зорепад,викликаний метеорним потоком Персеїди.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK