Нобелівський комітет: Попри статут, Стейнмен посмертно стане лауреатом премії

Нобелівський комітет: Попри статут, Стейнмен посмертно стане лауреатом премії
АР

Стейнмен, якийстав нобелівським лауреатом разом з Брюсом Бойтлером і Жюлем Хоффманом задослідження імунітету помер в ніч на 1 жовтня.

Нобелівськапремія може бути присуджена посмертно лише в тому випадку, якщо претендент бувживий у момент оголошення про нагородження премією, але помер до 10 грудня -дати вручення премії. Це правило було запроваджене у 1974 році.

Проте у випадкуіз Стейнменом склалася унікальна ситуація, коли вчений пішов з життя за кількагодин до оголошення свого імені як лауреата.

"Нобелівськапремія Ральфу Стейнмену була присуджена справедливо. Її присудженняґрунтувалося на очевидній передумові, що лауреат живий", - йдеться в заявікомітету.

Стейнмен -виходець з Канади. Він закінчив університет Макгілла у Монреалі, потімперебрався в США, де з 1988 року обіймав посаду професора імунології вРокфеллерівському університеті в Нью-Йорку. У 1973 році відкрив дендритні клітини,які можуть активувати Т-клітини, критично важливі для імунітету. Дендритніклітини є "сполучною ланкою" між вродженим і придбаним імунітетом.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK