Росія та Україна об'єднаються для дослідження іоносфери

Росія та Україна об'єднаються для дослідження іоносфери
AP

"Сподіваємося,що в 2015 році буде запущений перший ізтрьох супутників для координованихвимірювань іоносфери Землі в різнихточках", - сказав він на міжнароднійнауково-практичній конференції вМоскві.

За його словами, російськийсупутник буде створений на базі платформиКарат розробки НВО імені Лавочкіна.Крім того, у проекті Іоносат будеукраїнський супутник.

Кузнєцовтакож сказав, що інформація про іоносферуможе допомогти у вивченні провісниківземлетрусів.

У свою чергу, директорІнституту космічних дослідженьНаціональної академії наук УкраїниОлег Федоров зазначив, що апаратура,яка буде встановлена ​​на українськомусупутнику, наразі випробовується наапараті Сiч-2. За його словами, не виключенаучасть Польщі у проекті Іоносат.

Іоносфера(або термосфера) - частина верхньоїатмосфери Землі, що сильно іонізуєтьсявнаслідок опромінення космічнимипроменями, що йдуть насамперед відСонця.

Іоносфера складається зсуміші газу нейтральних атомів і молекул(в основному азоту N2 і кисню О2) таквазінейтральної плазми (кількістьнегативно заряджених частинок лишеприблизно дорівнює кількості позитивнозаряджених). Ступінь іонізації стаєістотним уже на висоті 60 кілометрів йнеухильно збільшується з віддаленнямвід Землі.

Нагадаємо, у серпніповідомлялося, що Україна плануєстворення Міжнародного центру космічнихдосліджень на базі Національного центрууправління та випробування космічнихзасобів (НЦУВКЗ, Євпаторія).


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK