Вчені навчилися використовувати для створення шоколаду горілку замість олії

Хіміки з університету Уоріка придумали, як створювати шоколад, в якому замість емульгованих крапель какао-олії можна використовувати будь-який відповідний водний розчин, зокрема й горілку. Результати дослідження вчені презентували на конференції Американського хімічного товариства в Новому Орлеані.
Вчені навчилися використовувати для створення шоколаду горілку замість олії
АР

Замінити масло водним розчином і не зруйнувати емульсійну структуру шоколаду хіміки зуміли завдяки агару. Це речовина, яка утворює желе, стабілізує емульсію, не дозволяючи мініатюрним краплям води з'єднуватися, утворюючи більш великі. Діаметр крапель в утвореному продукті не перевищує 30 мікрометрів. Завдяки їхньому малого розміру та гомогенному розподілу створений вченими шоколад не втрачає своєї традиційної "оксамитової" текстури.

У попередній роботі та ж команда хіміків в якості стабілізатора емульсійних крапель використовувала частинки діоксиду кремнію і хітозану - вуглеводу, який входить до складу екзоскелету ракоподібних і комах. Подібна процедура передбачала використання лише кислих водних розчинів, наприклад, фруктового соку.

Заміна стабілізатора на агар дала можливість використовувати для виробництва шоколаду практично будь-який розчин на основі води, зокрема й горілку. Автори вважають, що створена ними технологія буде використана для випуску шоколаду з пониженим вмістом жирів, який краще підходить людям, які дотримуються дієти.

Раніше повідомлялося, що німецькі дієтологи пропонують боротися з безсонням за допомогою знежиреного йогурту та шоколаду.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK