Вперше за 25 років американці почали більше читати

Вперше за 25 років американці почали більше читати
books-books.timeout.ru

Подібні дослідження Фонд проводив п'ять разів, починаючи з 1982 року. Востаннє доповідь на цю тему було опубліковано в 2002 році. У рамках дослідження оцінюється ступінь захоплення жителів США романами, повістями, оповіданнями, віршами, драматургією тощо.

Автори дослідження підкреслюють, що в цілому, літературні твори почали читати на 16.6 млн. більше осіб, причому приріст помітили абсолютно у всіх групах населення.

Найбільший приріст інтересу до подібного читання спостерігається серед молодих людей у віці 18-24-х років.

Крім того, виявлено значний інтерес до літератури у користувачів інтернету - в 2008 році 15% дорослих американців читали книги в режимі онлайн.

Закономірно, що популярність виросла не серед усіх жанрів: в останні десятиліття любов до художньої прози зростає, тоді, як любов до поезії та драматургії істотно зменшується.

У цілому, 199 млн. дорослих американців у 2008 році читали книги, 113 млн. - літературні твори. Зазначимо, населення США перевищує 300 млн. осіб.

Схильність до читання є досить чітким показником, який дозволяє описати звички людини: любителі літератури значно частіше ніж люди, які нехтують книгами, відвідують виставки, вистави, концерти, спортивні змагання, займаються благодійністю і спортом.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK