Уже до середини цього століття зникне велика частина льодовиків

Уже до середини цього століття зникне велика частина льодовиків
fondpolus.ru

Навіть за помірними моделям процесу глобального потепління, повідомляє директор служби професор Вілфрідом Хеберлі, у маленьких льодовиків, які становлять переважну більшість, немає шансів на відновлення.

Танення льодовиків - один з найважливіших аспектів проблеми зміни клімату. Це танення буде призводити до частих каменевих і грязьових зсувів, а також поставить під загрозу якість питної води для майже 2 млрд чоловік. Крім цього, підвищиться і рівень морів.

Йдеться, насамперед, про невеликі гірські льодовики - у Піренеях, Скелястих горах, Альпах та ін. Великі льодовики на Алясці і в Гімалаях тануть повільніше, але теж тануть. Так, за прогнозами Хеберлі, наданими ООН, протягом найближчих 30 років можуть розтанути до 80% гімалайських льодовиків.

Нагадаємо, NASA нещодавно провело в Гренландії експеримент з 90 гумовими качечками, який мав показати, що, скупчуючись,  тала вода йде через ущелини, котрі утворюються в льодовиках. Проте в результаті космічне агентство втратило всіх до єдиної качечки.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK