Шаурма спантеличила британських дієтологів

Шаурма спантеличила британських дієтологів
i.bigmir.net


В ході проведеного ними дослідження виявилося, що в середньому в одній порції шаурми міститься 98 відсотків рекомендованої добової норми солі, майже 150 відсотків норми насичених жирів і близько 1.000 калорій, тобто половина добової норми, рекомендованої для середньостатистичної жінки.

Найбільш "екстремальні" зразки арабської кухні тягнуть на 1.990 калорій без салату та соусів, а вміст насичених жирів в них майже в 4,5 рази перевищує добову норму для жінки.

"Ми ніколи не вважали шаурму частиною збалансованої дієти, однак вміст насичених жирів і солі в ряді випадків викликав у нас серйозне занепокоєння", - сказав керівник дослідження Джеффрі Теобальд.

Дослідження показало, що вага маленької і великої порції відрізняється дуже незначно - Теобальд "Декому здається, що краще взяти невелику шаурму, але це дослідження показало, що вага маленької і великої порції відрізняється дуже незначно", - додав він.

Регулюючі органи перевірили 494 шаурми в 76 регіонах Великобританії.

Крім усього іншого, з'ясувалося, що в 35% випадків у полумискові використовувалося не те м'ясо, яке було вказано на етикетці. Наприклад, в шести шаурмах знайшли свинину, якої не було в списку інгредієнтів, причому в двох випадках така їжа називалася халяльною, тобто приготованою згідно з мусульманськими нормами.

Найбільш "здорова" шаурма за кількістю калорій була виявлена в Лондоні і в Північній Ірландії, а "важка", яка містить в середньому 1.101 калорій - на північному заході Англії.

Нагадаємо, санепідеміологічна служба Києва ретельно перевірила кіоски з шаурмою після масового отруєння сальмонелою двох десятків киян, які вжили цей продукт в одному з кіосків наприкінці літа минулого року.

Санлікарі зафіксували повсюдні приклади антисанітарії, порушень правил пожежної безпеки і проблем з документами й ініціювали заборону на виготовлення і продаж шаурми, хот-догів, курей-гриль та інших продуктів швидкого харчування в малих архітектурних формах (МАФ) на території міста. Відповідну постанову було прийнято КМДА 14 листопада.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK