Рідкісні імена виявилися "злочинними"

Рідкісні імена виявилися "злочинними"
Reuters

Цей висновок було зроблено соціологами з Університету Шіппенсбурга. Вони порівняли два статистичних звіти по штату Пенсільванія за п'ятирічний період часу: з одного було обрано дані про винуватців підліткових правопорушень та злочинів, з іншого - найбільш популярні імена у представників цієї вікової групи.

Оцінку популярності імені експерти провели на основі особливого рейтингу: зокрема, за 13 років до цього (тобто, до моменту проведення дослідження хлопчик уже став тінейджером) пенсільванським новонародженим найбільш часто давали ім'я Майкл, відповідно рейтинг цього імені склав 100. Ім'я Девід отримали вдвічі менше дітей - рейтинг цього імені склав 50. А імена Алек, Ернест, Айвен, Карим і Малькольм зустрічалися вкрай рідко, отже, їх рейтинг склав 1.

Як виявилося, власники імен із рейтингами в межах від одного до п'яти найбільш часто здійснювали злочини та іншим чином переступали закон. За версією авторів дослідження, рідкісне ім'я безпосередньо формує поведінку дитини: до них інакше ставляться однолітки, їм складніше зав'язати дружні зв'язки з іншими дітьми, вони почувають себе не такими, як всі, і намагаються утвердитися в колективі, зокрема, вдаючись до криміналу.

Крім того, аналіз показав, що рідкісні імена частіше отримують діти, які ростуть у неповних сім'ях із низькими доходами.

Нагадаємо, раніше британські вчені спростували твердження, що переважно дівчатка-підлітки самостійно завдають собі болю.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK