В Україні подорожчали презервативи

В Україні подорожчали презервативи
scienceblog.ru

Ще восени стандартна упаковка з трьома презервативами коштувала 6-8 гривень, а зараз вона реалізовується за 22-30 гривень. Велика, економ-упаковка з 12 презервативами, яку ще кілька місяців тому можна було придбати за 20-25 гривень, зараз продається за 75-90 гривень.

Вже сьогодні фармацевти реєструють падіння попиту на презервативи в 1,5-2 рази.

Серед можливих наслідків подорожчання контрацептивів експерти називають можливий бебі-бум, а разом з ним - зростання випадків абортів та захворювань на СНІД.

Між тим, глава українського міністерства сім'ї, молоді та спорту Юрій Павленко вважає, що позитивна тенденція збільшення народжуваності в Україні буде зберігатися незалежно від ціни на презервативи. "Мені приємно, що народжуваність зростає в Україні - протягом останніх трьох років. За минулий рік народилося 513, що на 40 тисяч більше - ця тенденція буде зберігатися незалежно від ціни на презервативи", - підкреслив Павленко.

Проблему збільшення вартості контрацептивів він планує вирішити шляхом безкоштовної роздачі даного "важливого продукту": "Спільно з громадськими організаціями ми проведемо ряд акцій з безкоштовної роздачі для критичних груп, в першу чергу для молоді, цього важливого продукту", - пообіцяв Павленко.

Експерти дивляться на ситуацію з меншим оптимізмом.

"Тільки завдяки пропаганді безпечного сексу число заражень ВІЛ через статеві стосунки останнім часом зменшилося. Тепер - через подорожчання - ситуація може знову погіршитися", - говорить директор з комунікації фонду АНТИСНІД Павло Пімонов.

У продажу є менш відомі, але якісні, ціна на які не змінилася. Крім того, виробники обіцяють незабаром задовольнити споживачів презервативами економ-класу - дешевими і надійними

"Якісні презервативи коштують грошей. Ніякі безкоштовні роздачі закрити весь ринок не можуть, а якщо і знайдеться така можливість закупити і завалити весь ринок, то ринок впаде і торгувати на ньому ніхто не буде. Безкоштовні презервативи закінчаться, а проблема залишиться ", - пояснює Пімонов.

Однак представник фонду АНТИСНІД також відзначив, що подорожчали не всі гумові контрацептиви, а лише так звані "преміум бренди". У продажу є менш відомі, але якісні, ціна на які не змінилася. Крім того, виробники обіцяють незабаром задовольнити споживачів презервативами економ-класу - дешевими і надійними.

 

 


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK