У США випробували норвезьку ракету-неведимку: результат вражає

У США випробували норвезьку ракету-неведимку: результат вражає
lh4.ggpht.com

Про це повідомила 2 лютого прес-служба компанії-виробника Kongsberg Defence & Aerospace. 

Випробування визнано дуже успішними. 

Як зазначено в прес-релізі, ракета здійснила політ по наміченій траєкторії і вразила ціль, якою згідно з задумом випробувань виступав корабель умовного супротивника. На шляху до мети ракета виконала серію складних маневрів, підтвердивши, на думку розробників, свою перевагу над зразками озброєння аналогічного класу. 

Ракета важить близько 400 кілограмів і має дальність дії понад 150 кілометрів. Вона призначена для ураження як надводних, так і наземних цілей. NSM може використовуватися на кораблях, а також на наземних і авіаційних пускових установках. 

Зокрема, розглядається можливість використання NSM як озброєння сучасних багатоцільових винищувачів. З-поміж літаків, які можуть озброїти новими ракетами, називають F-35 Lightning II, Eurofighter Typhoon, а також шведський Gripen. 

Норвезькі військові мають намір використовувати ракети NSM як озброєння кораблів типу Nansen і Skjold. Контракт на поставку ракет наземного базування також уклала Польща, яка планує використовувати їх для захисту узбережжя Балтійського моря. Перші поставки заплановані на 2011 рік і повинні бути завершені в 2012 році. 

Випробування ракет NSM традиційно проводяться на території США, оскільки в Норвегії відсутні полігони, придатні для таких пусків. 

Між тим, в грудні минулого року влада Ірану заявила про розробку невидимого для радарів супротивника винищувача. Командувач ВПС Ірану Хассан Шах-Сафі заявив, що військові конструктори республіки вже перейшли до будівництва робочого прототипу літака-невидимки, який стане першим літаком іранської авіаційної промисловості, виготовлений із застосуванням технології Stealth.



Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK