Facebook продаватиме користувачів

Facebook продаватиме  користувачів
californiastudiesblog.files.wordpress.com

Компанія відкриє платний доступ до своїх баз даних для компаній у всьому світі, щоб вони могли проводити опитування користувачів про свої нові продукти, повідомляє The Daily Telegraph.


Компаніям також дозволять ставити користувачам питання на особисті теми - наприклад, про сімейний статус і сексуальну орієнтацію, зазначає видання. До того ж, основний конкурент Facebook - сайт MySpace - ще в 2007 році розпочав моніторинг 110 млн. своїх користувачів, щоб зібрати інформацію для вдосконалення рекламного контенту та розсилок на даному сайті. Отримані в процесі дані тепер використовуються для розміщення реклами і на інших сайтах.  


Facebook, створена в 2004 році 19-річним гарвардським студентом Марком Цукербергом, є на даний момент другою за величиною соціальною мережею світу, яка нараховує більше 50 мільйонів активних користувачів. Наприкінці 2007 року орієнтовна вартість Facebook була підрахувала на основі інвестиції Microsoft - корпорація купила 1,6% соціальної мережі за 240 мільйонів доларів.


Іншими інвесторами Facebook є брати Самвер і глава телекомунікаційної компанії Hutchison Whampoa, найбагатша людина Гонконгу Лі Ка Шин. Він вклав в Facebook 100 мільйонів доларів. Однак за 2008 рік капіталізація компанії скоротилася більш ніж на сім разів. В даний час цей проект оцінюється в два мільярди доларів.
У тому ж 2007 році в Facebook розробили свій новий проект з реклами: щоб втілити в життя цю концепцію, керівництво сайту обіцяло максимально наблизити рекламу до користувачів мережі. Ідея полягала в тому, що Facebook представить модель розміщення реклами, яка дозволить час від часу показувати користувачам рекламу, яка відповідає змісту особистого профілю користувача, його контактам, тощо.


Аналітики і керівники рекламних агентств говорять, що подібні заходи, спрямовані на встановлення  даних про інтереси та контакти користувачів соціальних мереж, можуть стати найсильнішим стимулом розвитку Інтернет-реклами.


Раніше повідомлялося, що популярний відеосайт YouTube приносить великим звукозаписним компаніям десятки мільйонів доларів.

 

 


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK