3 і 4 лютого земляни побачать у небі вогняні кулі

3 і 4 лютого земляни побачать у небі вогняні кулі
rian.ru

Розгінний блок Centaur-3-SEC було запущено 14 квітня 2008 року з авіабази Патрік на мисі Канаверал, Флорида, у складі ракети-носія Atlas-5, що виводить в космос супутник зв'язку ICO-G 1.

Centaur, згідно із розрахунками, повинен був увійти в атмосферу 3 лютого о 08.27 біля західного узбережжя екваторіальної Африки. Однак відхилення часу від розрахункового може скласти чотири години.

Ракету Delta III було запущено ще 23 серпня 2000 року з авіабази Патрік. Вона вивела на орбіту супутник DM-F3, який призначено для перевірки та уточнення характеристик майбутніх супутників зв'язку.

Другий ступінь цієї ракети увійде у земну атмосферу 4 лютого о 12.29 над північною Австралією. Однак у цьому випадку Центр припускає, що відхилення від розрахункового часу може скласти 11 годин.

За останнє десятиріччя проблема, що виникла на орбіті космічного сміття, стала більш гострою. Через загрозу зіткнення із відпрацьованими космічними апаратами доводиться корегувати орбіти діючих.

За даними НАСА у даний час на орбіті знаходяться 3 тисячі 190 космічних апаратів, як функціонуючих, так і "мертвих", 9 тисяч 661 ступінь ракет-носіїв та інших об'єктів.

Нагадаємо, раніше жителі Швеції стали свідками незвичайного видовища - на їхніх очах по небу пролетіла велика вогняна куля.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK