Перший супутник Ірану 23 рази облетів навколо Землі

Перший супутник Ірану  23 рази облетів навколо Землі
www.liter.kz

Про це повідомили в середу, 4 лютого, місцеві ЗМІ з посиланням на Аерокосмічне агентство Ірану (ААІ). 

За даними ААІ на 11:00 за місцевим часом (09:30 за київським часом), супутник зробив 23 витки навколо Землі. При цьому над територією Ісламської Республіки апарат пролетів тричі. За цей час він передав на наземні іранські станції контролю та управління зібрану інформацію. 

Зі слів голови аерокосмічного агентства Ірану Рези Тагіпура, супутник пропрацює на орбіті понад 2 місяці. 

Між тим, США, Великобританія, Франція та Ізраїль вже висловили серйозну стурбованість розвитком ракетного потенціалу Ісламської Республіки. У Тегерані підкреслюють, що іранська космічна програма не має військової спрямованості й має виключно науково-дослідні цілі. 

На Заході побоюються, що під прикриттям реалізації національних атомної і ракетної програм Тегеран прагне до створення ядерної боєголовки і засобів її доставки. 

Нагадаємо, Іран у вівторок, 3 лютого, з допомогою своєї ракети-носія вивів на навколоземну орбіту перший національний супутник Омід (Надія). Запуск приурочений до 30-річчя Ісламської революції в Ірані 1979 року. 

Омід виведений на низьку навколоземну орбіту з перігеєм 250 кілометрів і апогеєм близько 450 кілометрів. Маса супутника становить майже 27кілограммов. 

Двоступінчата ракета-носій Сафір-2 важить 26 тонн, завдовжки 22 метри, а діаметр - 1,25 метра.



Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK