Акція протесту автомобілістів у Києві триватиме цілодобово

Акція протесту автомобілістів у Києві триватиме цілодобово
dostali.kiev.ua

Про це повідомив представник оргкомітету Української ради автовласників Олег Голік.

Відповідаючи на запитання, чи залишатимуться протестуючі на одній з центральних вулиць столиці і вночі Голік відповів: “Так”. За його словами, серед учасників акції “є дуже багато з інших міст і їм немає куди їхати”.

Учасник акції також повідомив, що близько обіду до них вийшов заступник керівника апарату Верховної Ради Ігор Сторожук, якому було передано лист з вимогами та підписами автовласників. Пізніше, за словами Голіка, цей лист зачитали у парламенті і було кілька виступів депутатів на підтримку вимог автомобілістів.

”Потім вийшов Микола Катеринчук, представник профільного комітету ВР, який опікується цим питанням, йому також передали вимоги і зараз його комітет розробляє зміни до закону”, - сказав Голік. За його інформацією, сьогодні зміни повинні розробити на засіданні комітету (йдеться про комітет з питань податків ) і вже завтра винести на розгляд парламенту.

Водночас, якщо вимоги протестуючих не будуть виконані і завтра не відбудеться голосування, учасники акції мають намір звернутися до регіонів з закликом підтримати їх в інших містах України.

Щодо реакції правоохоронців, то, за словами Голіка, міліція ставиться до всього спокійно і більше слідкує за дотриманням громадського порядку. Примусово автомобілі учасників акції з вулиць не евакуюють. Пікетувальники ж, зі свого боку, не вчиняють ніяких провокацій.

Як повідомлялося, всеукраїнська акція протесту проти збільшення транспортного збору і податків розпочалася сьогодні в усіх великих містах. Її організатори вимагають повернутися до розмірів транспортного збору 2008 року, а в перспективі внести його у вартість пального. Вони обіцяють участь в акції представників понад 500 автомобільних клубів України.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK