Ющенко планує особисто зустріти екіпаж Фаїни

Ющенко планує особисто зустріти екіпаж Фаїни
president.gov.ua

Про це сьогодні, 6 лютого, повідомила прес-секретар Президента Ірина Ванникова під час брифінгу.

Вона зазначила, що від спецслужб Президент отримав оперативну інформацію, що дозволяє сподіватися, що моряки можуть повернутися в Україну через кілька днів.

"Президент дав розпорядження забезпечити транспортування моряків додому, і планує зустріти моряків особисто", - наголосила прес-секретар.

Вона також наголосила, що Ющенко взяв на себе повну відповідальність за звільнення та доставку в Україну екіпажу Фаїни.

Ванникова вкотре підкреслила, що саме за дорученням Президента і за сприяння спецслужб, які знаходяться в підпорядкуванні Президента, переговори із піратами було завершено успішно, і моряків звільнили із полону.

За словами прес-секретаря Президента, стан здоров'я членів екіпажу судна Фаїна задовільний.

Вона повідомила, що було проведено медичний огляд членів екіпажу. За даними американського лікаря, стан здоров'я моряків задовільний.

"Усі вони отримали можливість зв'язатися із рідними та близькими. Настрій у екіпажу гарний, на борт доставлено продукти харчування та медикаменти", - сказала Ванникова.

Також вона зазначила, що сьогодні вранці представники Військово-морських сил США і члени екіпажу здійснили обстеження судна і вантажу, і згідно із їх висновками вантаж не пошкоджено, і він відповідає наявній документації.

За словами Ванникової, згідно із останньою оперативною інформацією, Фаїну взято на буксир для транспортування у порт призначення.

На сьогодні є домовленість про те, що судно супроводжуватимуть кораблі ВМС США до прибуття в порт Момбаса (Кенія), повідомила Ванникова.

Для забезпечення безпеки екіпажу на борту Фаїни знаходиться група спецназу ВМС США.

Судновласники Фаїни у взаємодії із розвідувальними службами України вживають всіх необхідних заходів для забезпечення якнайшвидшого прибуття судна до місця призначення.

Як повідомлялося, 5 лютого борт Фаїни покинули усі пірати.

4 лютого сомалійські пірати отримали 3,2 мільйона доларів викупу за українське судно Фаїна і пообіцяли звільнити судно протягом кількох годин.

Нагадаємо, судно Фаїна було захоплено піратами 25 вересня минулого року біля берегів Сомалі. На борту судна перебувало 17 громадян України, 3 росіян і один громадянин Латвії. Незабаром капітан судна, громадянин РФ, помер.

На борту Фаїни перевозилися 33 танки Т-72, гранатомети, зенітні установки і боєприпаси, які Україна продала Кенії.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK