Суд: Медведчук не причетний до антидержавної діяльності

Суд: Медведчук не причетний до антидержавної діяльності
segodnya.ua

Про це сьогодні, 9 лютого, повідомили в незалежному Українському центрі правових ініціатив та експертиз Правова держава. Суд виніс вищевказане рішення 27 січня 2009 року.

У Центрі зазначили, що 11 вересня 2008 року Наливайченком було поширено інформацію про виклик на допит Медвечука "у зв'язку із його антидержавною діяльністю".

У своєму позові Віктор Медведчук вимагав визнати недостовірною інформацію "про його причетність до антидержавної діяльності, зазіхання на конституційний лад України та здирництві на так званий проект Вибори-2010".

Як повідомили у Правовій державі, згідно із рішенням суду, "СБУ зобов'язана протягом одного місяця із моменту набуття чинності оприлюдненого рішення суду зібрати брифінг і спростувати цю недостовірну інформацію щодо Медведчука", зазначає центр Правова держава.

Нагадаємо, 4 грудня Шевченківський райсуд Києва задовольнив позов екс-лідера СДПУ (о), голови ради Центру Правова держава Віктора Медведчука до в. о. голови Служби безпеки України Валентина Наливайченка. Суд визнав недостовірною інформацію, яку озвучено Валентином Наливайченком під час брифінгу 19 травня про причетність Медведчука до підкупу виборців у процесі передвиборчої агітації та інших порушень виборчого законодавства під час останньої виборчої кампанії у м. Києві.

Як повідомлялося, 11 вересня 2008 р. Наливайченко заявив, що слідчі СБУ в рамках розслідування кримінальної справи викликали на допит колишнього голову Адміністрації Президента України Віктора Медведчука "у зв'язку із його антидержавною діяльністю".


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK