Закон про ТСК: Литвин заявив, що Рада повинна прислухатися до Ющенка

Закон про ТСК: Литвин заявив, що Рада повинна прислухатися до Ющенка
Reuters
Сьогодні в інтерв'ю журналістам Литвин зазначив, що до парламенту надійшли два ветованих главою держави закони про систему збору та обліку єдиного соціального внеску та Про тимчасові слідчі комісії, спеціальні тимчасові слідчі комісії та тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України.

Спікер висловив думку, що у прийнятому Радою законі про ТСК є моменти, які необхідно змінювати, зокрема щодо кворуму, необхідного для роботи комісії.

"Ми повинні вийти на цивілізований облік зауважень і рекомендацій Президента України", - зазначив Литвин.

Між тим, заступник глави Секретаріату Президента, представник Віктора Ющенка у Конституційному суді та Центральній виборчій комісії Марина Ставнійчук зазначила, що Президент підпише закон про ТСК, якщо депутати врахують його пропозиції до цього закону.

Ставнійчук наголосила, що пропозиції Ющенка не мають жодного політичного підґрунтя, і мають виключно правовий характер. Вона нагадала про низку пропозицій Президента, які стосуються, зокрема, того, що у законі, прийнятому парламентом 15 січня, не забезпечується збереження членами ТСК державної таємниці, а також є багато інших невідповідностей Конституції та законам України.

Говорячи про наміри парламентаріїв подолати вето на цей закон, Ставнійчук висловила думку, що вони поспішили зі своїми заявами.

"Я б радила не займатися політиканством, а уважно подивитися на зауваження та пропозиції Президента до цього закону", - сказала вона, порадивши перевести роботу над законопроектом із політичного у правове русло. Тоді, за її словами, цілком імовірно, що Президент підпише цей закон.

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла закон Про тимчасові слідчі комісії, спеціальні тимчасові слідчі комісії та тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради 15 січня. Цим законом, зокрема, передбачені особливості діяльності спецкомісії, яка буде займатися проведенням розслідування обставин вчинення Президентом державної зради, а також визначена процедура імпічменту.

7 лютого Президент повернув цей закон у Раду зі своїми пропозиціями для повторного розгляду. Пропозиції Президента під час розгляду закону на пленарному засіданні Ради буде представляти Ставнійчук.
Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK