Російські верблюди пасуться біля кордону з Україною в очікуванні дозволу на транзит

Російські верблюди пасуться біля кордону з Україною в очікуванні дозволу на транзит
liveinternet.ru

"Очевидно, дві спеціально обладнані вантажівки повинні прибути за верблюдами в середу. Планується повантажити на автомобілі тварин і відправити їх по транзиту в Болгарію", - повідомили в прес-службі Прикордонуправління ФСБ РФ по Ростовській області.

За словами джерела, у даний час розглядаються різні шляхи доставки верблюдів одержувачу.

"У випадку, якщо до прибуття за тваринами транспорту українська сторона підготує дозвіл на їх транзит по своїй території, верблюди будуть спрямовані через пункт пропуску" Успенська ". Якщо дозвіл дано не буде, всі 19 верблюдів можуть бути відправлені в обхід України, найімовірніше, через Білорусь ", - зазначили в прес-службі.

З Калмикії в Болгарію спочатку були відправлені 20 верблюдів, однак після того, як тварини виявилися надовго замкненими у вантажівці на пункті пропуску Матвєєв курган, одна з них загинула.

Представник управління Россільгоспнагляду по Ростовській області повідомив, що причину загибелі одного з 20 верблюдів планується встановити до кінця тижня. "На даний час фахівцями відібраний патологічний матеріал для дослідження, тушу тварини відправлено на утилізацію", - додало джерело.

Раніше повідомлялося, що загинули два з 20 верблюдів, коли великовантажний транспортний засіб з Калмикії не було пропущено в Україну.

Але водій вантажівки, що перевозив тварин, уточнив: "Коли верблюд погано себе почуває він лежить, не піднімається. Днем з'ясувалося, що другий просто стоїть на колінах".

Наприкінці минулого тижня питання транзиту верблюдів було узгоджено, однак Україна поставила умову - тварини повинні перевозитися спецтранспортом.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK