У Кенію за екіпажем Фаїни вилетів спецлітак Ющенка

У Кенію за екіпажем Фаїни вилетів спецлітак Ющенка
Reuters

Про це повідомила прес-секретар Президента України Ірина Ванникова. За її словами, українську делегацію очолює заступник глави Секретаріату Президента Андрій Гончарук та голова Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж.

Вона також повідомила, що судно Фаїна зі швидкістю 6,7 вузла наближається до кенійських територіальних вод, де його чекає корабель ВМС Республіки Кенія. Він повинен посилити американський військово-морський ескорт для подальшого супроводження судна в порт призначення.

Президент Віктор Ющенко зустріне членів екіпажу Фаїни в Києві.

Попередньо у Момбасу 10 лютого 2009 року вже вилетіли представники судновласника та українських фірм-спецекспортерів. Вони заздалегідь готують умови для швидкої заміни екіпажу, яка відбудеться до розвантаження судна в порт.

Представниками української сторони разом із кенійськими партнерами завершено виконання всіх підготовчих заходів щодо організації прийому звільнених моряків.

Крім того, у МЗС України із посиланням на посольство України в Об'єднаних Арабських Еміратах повідомили, що у вівторок, 10 лютого, у другій половині дня судно Bosphorus Prodіgy прибуло в порт Ель-Фуджейра (Об'єднані Арабські Емірати). Для зустрічі із членами екіпажу в порт прибули співробітники посольства України в ОАЕ і представники компанії Іskomarіne Shіppіng Company.

За інформацією українських дипломатів, усі члени екіпажу судна Bosphorus Prodіgy почувають себе добре. Після передачі судна новій команді звільнені з полону сомалійських піратів українські моряки прибудуть в Україну.

За інформацією Генконсульства України в Стамбулі, відправлення співвітчизників в Україну повітряним шляхом за рахунок судновласника попередньо заплановано на 12 лютого.

Нагадуємо, що судно Bosphorus Prodіgy, до складу екіпажу якого входять вісім громадян України та троє громадян Туреччини, було звільнено з піратського полону у ніч з 2 на 3 лютого 2009 року через майже три тижні після захоплення.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK