Експерт: Конфлікт в ПР посилює Ахметова і робить його лідером Донбасу

Експерт: Конфлікт в ПР посилює Ахметова і робить його лідером Донбасу
donetsk.ua

"Політичною надідеєю Ріната Ахметова є бажання "відбити" Донбас у Януковича", - зокрема, відзначив експерт.

Ахметов, за словами Застави, давно і планомірно віддаляється від Віктора Януковича. "Основним джерелом ресурсів для розвитку бізнесу найбільшого донецького бізнесмена завжди були державні преференції. Він і надалі буде використовувати такий механізм отримання доходів", - сказав експерт.

"І для цього вже не так важливо, хто буде наступним президентом чи прем'єром. Можливо, Рінат Ахметов і далі за інерцією буде "вкладати" у Віктора Януковича, але цей процес не буде визначальним", - відзначив він.

Застава упевнений, що найраціональніша поведінка для Ахметова на етапі найближчої виборчої кампанії - співпрацювати з усіма.

"Група RosUkrEnergo, в умовах самоусунення Ріната Ахметова, претендує на місце основного центру впливу в Партії регіонів", - зазначив Застава.

Також він сказав, що ця група робить політичну ставку на Віктора Януковича, як на кандидата в Президенти. "У групи є ресурси, в тому числі медійні та фінансові, і їхні цілі збігаються з цілями Віктора Януковича, які все більше розходяться з цілями основного, до недавнього часу інвестора партії - Ріната Ахметова та його політичної групи", - сказав експерт Інституту Горшеніна.

При цьому він висловив думку, що Ахметов дуже сильно прив'язаний до території - до Донбасу, "в першу чергу ментально".

"Він, наприклад, не зможе в якийсь момент згорнути бізнес і поїхати жити кудись в Монако. Тому його надідея - стати головним "власником" і розпорядником Донбасу, щоб надалі пропонувати будь-яким політичним гравцям потужний електоральний ресурс регіону", -- вважає Застава.

"Конфлікт в ПР посилює Ріната Ахметова і робить саме його, а не Партію регіонів і Віктора Януковича, лідером Донбасу, з яким потрібно вести переговори і рахуватися. Я не здивуюся, якщо завтра ресурс донецького регіону зіграє в користь не Віктора Януковича, а, приміром, Юлії Тимошенко. І це буде залежати саме від Ріната Ахметова, який посилює свої позиції", - спрогнозує експерт.

Як повідомлялося, останнім часом в ЗМІ з'явилася інформація про розкол у Партії регіонів через готовність деяких її членів ввійти до складу діючого Кабміну. Пізніше ЗМІ повідомили, що Партія регіонів виключила зі свого складу прем'єра Криму і мера Сімферополя.

9 лютого заступник голови парламентської фракції Партії регіонів Сергій Льовочкін підтвердив, що деякі регіонали хочуть об'єднатися з БЮТ. А регіонал Нестор Шуфрич заявив, що Льовочкін - випадкова людина в партії.

10 лютого перший віце-спікер Олександр Лавринович, обраний у парламент за списком Партії регіонів, заявив, що внутрішні конфлікти в партії носять не політичний, а міжособистісний характер.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK