Кабмін створив Раду автомобілістів

Кабмін створив Раду автомобілістів
Корреспондентт

"Рада буде діяти при Кабінеті міністрів, і поки ми всі проблеми власників автотранспортних засобів не врегулюємо, він буде працювати на постійній основі", - сказала прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко.

У свою чергу співголова Ради підприємців при Кабінеті міністрів Оксана Продан уточнила, що Раду автомобілістів створено для врегулювання всіх проблем для автовласників, які є фізичними особами.
До складу ради входять представники Державного комітету з питань підприємництва, міністри транспорту і зв'язку, фінансів, а також заступник міністра внутрішніх справ і представники громадських об'єднань автовласників.

Крім того на своєму сьогоднішньому засіданні Кабінет міністрів зобов'язав Державтоінспекції фотографувати автомобілі перед їх евакуацією. Норму про це внесено в урядову постанову Про внесення змін в порядок тимчасового затримання та зберігання транспортних засобів на спеціальних майданчиках та стоянках.

Як зазначила голова Державного комітету з питань регуляторної політики та підприємництва Олександра Кужель, яка представляла цей проект постанови, фотографування автомобілів перед їх евакуацією повинно допомогти встановити, чи було пошкоджено автомобіль під час евакуації чи до неї, при виникненні претензій з боку автовласника.

"Довести неможливо, коли забирають нову машину, а потім у неї пом'яті боки або крила, і ніякої відповідальності немає", - сказала Кужель.

Вона також наголосила, що новий порядок зобов'язує інспекторів Державтоінспекції евакуювати автомобілі лише за допомогою евакуаторів Державтоінспекції.

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко підкреслила, що в постанові має бути відображено чіткий перелік випадків, коли ДАІ може евакуювати автомобіль.

Кабмін схвалив внесений Держкомпідприємництва проект постанови з урахуванням усіх пропозицій, що надійшли на засіданні, і Тимошенко доручила до 13 лютого оприлюднити цю постанову з урахуванням всіх редакційних правок.

Як повідомлялося, сьогодні ж, 11 лютого, прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила, що вважає неприпустимою евакуацію автомобілів при відсутності майданчиків для паркування.

5 лютого в Україні розпочалася акція протесту автомобілістів проти збільшення транспортного збору.

6 лютого Тимошенко провела нараду за участю представників громадських об'єднань автовласників, за результатами якого доручила створити Раду автомобілістів.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK