Партія регіонів у Київраді оголосила про намір піти в опозицію

Партія регіонів у Київраді оголосила про намір піти в опозицію
minjust.gov.ua

Про це вона сказала сьогодні, виступаючи перед депутатами Київради у сесійній залі.

"Я в понеділок поставлю перед політрадою Партії регіонів питання про перегляд позиціонування фракції Партії регіонів у Київраді, тому що такого знущання над громадянами та громадою Києва ми терпіти не будемо", - сказала Богословська.


Вона закликала всіх депутатів міськради звернути увагу на пікетників, які прийшли сьогодні під стіни столичної мерії, а також вислухати їхню думку про політику, яку проводить керівництво Києва.

Богословська наголосила, що вже є один протест прокуратури Києва, який ініційовано Партією регіонів, на рішення Київради (рішення про створення патологоанатомічного бюро). Найближчим часом, прогнозує вона, з'являться сотні таких протестів, бо шлях, яким йде керівництво столиці, "антинародний і антиконституційний".

Фракція Партії регіонів у Київраді нараховує 6 депутатів.

Із зверненням до заступника Київського міського голови - секретаря Київради Олеся Довгого запросити до сесійної зали й вислухати представників громадськості, що зібралася біля мерії, виступили також представники Блоку Віталія Кличка.

Спочатку цю вимогу озвучив Іван Плачков і отримав відмову від Довгого, а пізніше і лідер блоку Віталій Кличко, вийшовши на трибуну, почав вимагати запросити в зал представників від протестуючих.

Кличко також подав Довгому проект рішення, який підготовлено його фракцією, про зниження тарифів на ЖКП для населення. На це секретар Київради запропонував обґрунтувати необхідність термінового прийняття до розгляду цього проекту рішення. Він зазначив, що зараз працює спеціально створена робоча група із вивчення обґрунтованості підвищення тарифів і вважає, що варто дочекатися її висновків. У результаті проект рішення не було включено до порядку денного засідання.

Ще один присутній на сесії Київради народний депутат від Партії регіонів Василь Горбаль зазначив стосовно пікетування столичної мерії, що хоча регіонали і не були організаторами цієї акції, все ж таки вважає за необхідне депутатам Київради вислухати хоча б представників профспілок тих організацій, які прийшли під мерію.

Кличко також при цьому повідомив, що згідно із щойно отриманою інформацією, протестуючих зараз розганяє міліція. Тому він звернувся до Довгого вийти до людей під мерією і, в разі необхідності, захистити їх від працівників правоохоронних органів. На це Довгий зв'язався зі службами мерії з проханням уточнити ситуацію і повідомив, що згідно з отриманою ним інформацією, ніхто нікого не розганяє. Після цього було оголошено перерву в засіданні, щоб визначитися, як в подальшому організувати роботу Київради.

Представники правоохоронних органів розігнали із проїжджої частини учасників мітингу під стінами КМДА.

Нагадаємо, сьогодні кияни пікетують мерію, вимагаючи скасувати ряд рішень. Зокрема, вимагають знизити тарифи на житлово-комунальні послуги, зберегти столичну безкоштовну медицину.
Протестуючі також вимагають від Київради не робити дитячі та підліткові клуби міста платними.

Серед учасників також є представники автоперевізників, які, зі свого боку, просять столичну владу створити нормальні економічні умови для їхньої роботи.

В акції беруть участь люди різного віку, у тому числі студенти, які прийшли з табличками назв своїх навчальних закладів, а також члени профспілкових організацій.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK