Турчинову боляче дивитися на те, у що перетворилася СБУ

Турчинову боляче дивитися на те, у що перетворилася СБУ
Reuters

"Мені боляче дивитися, у що перетворилася зараз Служба безпеки України, оскільки для мене це рідна організація, я її колись очолював, і ось така дешева заказушка, непрофесійно виконана, - це навіть неприємно коментувати", - наголосив Турчинов, коментуючи матеріали, направлені СБУ в суд відносно заступника міністра економіки, заступника міністра транспорту, а також міністра промислової політики Володимира Новицького.

Він уточнив, що протокол відносно двох заступників міністрів складений на підставі того, що вони виїхали за кордон без дозволу Служби безпеки України.

"Мені здається, що ми живемо не в тоталітарній країні, і просити дозволу в СБУ, щоб виїхати за кордон, - це смішно. Навіть якщо СБУ турбується про державну таємницю, щоб заступники міністрів не вступили в контакт з розвідкою ... Але яке це має відношення до корупції? ", - запитав політик.

На його думку, складання протоколу про корупцію у відношенні міністра промислової політики Новицького також є "дурницею".

"Міністр звернувся до суду, і СБУ вважає, що це звернення було занадто різким. Але знову питання - до чого тут протокол про корупцію?", - поцікавився Турчинов.

При цьому міністр не уточнив факти, за якими Новицький звертався до суду, відзначивши лише, що це звернення було пов'язано з діяльністю Міністерства промполітики.

Як повідомлялося, 10 лютого прес-центр СБУ заявив про те, що 6 лютого Служба склала відносно Новицького адміністративний протокол про корупцію.

Крім того, СБУ повідомила, що її працівники в лютому склали 2 адміністративні протоколи про корупцію відносно працівників Міністерства транспорту та зв'язку Міністерства оборони України.

 


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK