Довгий вислухав пікетників в сесійному залі, одного затримала міліція

Довгий вислухав пікетників в сесійному залі, одного затримала міліція
Фото: Тетяна Стеценко

Про це він заявив з трибуни сесійного залу.

Близько 13:30 Довгий оголосив перерву у сесії Київради для організації проходу до сесійної зали представників пікетників.

Під час перерви співробітники технічної служби Київради поставили в сесійному залі додаткові стільці.

Потім Довгий взяв мегафон, вийшов з сесійної зали в коридор і закликав пікетувальників, частина з яких на той момент пройшла в будівлю Київради, пройти до сесійної зали.

В результаті в зал зайшли близько 50 представників пікетників, які, відмовившись зайняти запропоновані їм місця, оточили трибуну і президію.

Довгий закликав їх по черзі висловитися, однак люди, перебиваючи, почали умовляти один одного покинути сесійну залу, щоб у ній залишився тільки один доповідач від пікетників, якого вони обрали і якому довіряють.

У зв'язку з цим у сесійній залі сталася перестрілка між довгим і мітингувальниками, тоді як депутатів у залі практично не було.

Представники пікетників називають дії секретаря Київради навмисним створенням абсурдної ситуації, коли люди, присутні в залі, не можуть висловитися і почути один одного.

Така ситуація триває вже близько години, і на 14:35 вона залишається без змін.

Київрада все ще не почав розгляд порядку денного сесії, основними питаннями якої є прийняття до розгляду міського бюджету на 2009 рік і програми соціально-економічного розвитку міста.

Одного мітингувальника затримала міліція ще до того, як протестуючих почали запускати в будівлю мерії.

Цей чоловік намагався, минаючи турнікети, потрапити в приміщення мерії.

За інформацією центру громадських зв'язків ГУ МВС України, громадянин надав злісне опір співробітникам міліції.

Затриманий в даний час доставлений в територіальний відділ міліції, вирішується питання про притягнення його до відповідальності за непокору працівникам міліції і, можливо, за хуліганство.

У свою чергу, співробітники міліції, що забезпечували порядок біля будівлі КМДА, розповіли, що близько 12.00 біля столичної мерії знаходилося близько 10 тис. учасників акції протесту.

Прихильники мера Києва Леоніда Черновецького підігнали до будівлі автомобіль з гучномовцями і почали транслювати через них пісні у його виконанні.

У свою чергу, інша група осіб намагалася привернути цей автомобіль, але міліція запобігла такі дії.

Нагадаємо, жителі Києва перекрили рух автомобілів по Хрещатику від вулиці Богдана Хмельницького до Майдану Незалежності та пікетують мерію з вимогою знизити тарифи на компослуги. Пікетувальники також вимагають від Київради, засідання якої відбудеться сьогодні, не робити дитячі та підліткові клуби міста платними.

 


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK