Експерт: РНБО перетворюється в орган "державної інквізиції"

Експерт: РНБО перетворюється в орган "державної інквізиції"
president.gov.ua

Про це сьогодні заявив президент Аналітичного центру Відкрита політика Ігор Жданов, підбиваючи підсумки політичної тижня, що минає.

"На жаль, Рада національної безпеки і оборони України перетворюється на майданчик зведення політичних рахунків, в майданчик політичних розбирань ... таку собі "державну інквізицію", - сказав Жданов.

Він звернув увагу, що РНБО не збиралася ні в кінці грудня минулого року, ні на початку січня цього року, коли загострювала ситуація з поставками природного газу і треба було прийняти єдину державну позицію і негайно відреагувати на загрозу національним інтересам.

Замість цього, підкреслив експерт, засідання відбулося вже через місяць після того, як закінчився газовий конфлікт. "І нічим іншим, крім політиканства, це пояснити неможна", - переконаний він.

На думку Жданова, таке ставлення Президента Віктора Ющенка до роботи такого поважного конституційного органу як РНБО свідчить про те, що "Президент просто не доріс до власної посади голови держави".

Ще більш жорстку оцінку останньому засіданні Ради нацбезпеки та оборони дав директор політичних програм Центру політичного консалтингу Олег Проценко, який назвав його "черговим кроком до політичного дефолту України".

За словами експерта, головний висновок, який він зробив після засідання РНБО 10 лютого: "У Президента з'явилася нова лексика".

Як повідомлялося, глава Секретаріату Президента України Віктор Балога заявив, що Генеральна прокуратура повинна дати належну правову оцінку закликам ігнорувати засідання РНБО.

Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко поки не вирішила, чи буде оскаржувати в суді рішення РНБО від 10 лютого. Вона його ще не читала.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK