Ватажки ДНР і ЛНР прокоментували перемогу Трампа

Олександр Захарченко відкрито заявляв, що вболіває за Трампа, а Ігор Плотницький висловив надію, що новообраний президент США не буде втручатися в справи "суверенних держав"
Ватажки ДНР і ЛНР прокоментували перемогу Трампа
lug-info.com

Так, за словами лідера ЛНР Ігоря Плотницького, “вперше в історії один з двох провідних кандидатів на пост президента США не тільки публічно визнав факт грубого втручання в справи інших суверенних держав, а й пообіцяв боротися з цим надалі“.

Читай также: Нобелевский лауреат по экономике назвал победу Трампа катастрофой

Плотницький також висловив надію, що новий президент США буде пам'ятати про найважливіші тези, підтримані більшістю американців.

“Сподіваюся, що нове американське керівництво перегляне згубний курс насадження власних уявлень про нібито правильний спосіб життя інших народів, який приніс так багато бід і страждань людям по всьому світу, а деякі країни поставив на грань знищення“, - заявив він РИА Новости.

“Повноважний представник“ так званої ДНР Денис Пушилін переконаний, що з приходом Трампа врегулюється ситуація на Донбасі. “Я думаю, що в цілому результати виборів можна оцінювати як позитивні. Скажімо так, з великою часткою ймовірності ситуація почне змінюватися і в цілому в світі. І на нас це відіб'ється, я впевнений, - на конфлікті в Донбасі і на його врегулюванні“, - цитує Пушиліна видання Life.

Реакції ватажка ДНР Олександра Захарченко на результати перегонів поки не було, проте в ЗМІ згадали його заяву двомісячної давності. Під час спілкування з журналістами у вересні він зізнався, що вболіває за Дональда Трампа:

%vid1%

Читай также: Поклонська попросила Трампа стримати свої обіцянки щодо Криму

За словами Захарченко, перемога Трампа вигідніша для терористів, оскільки він позиціонує себе як бізнесмен і вміє домовлятися.

“Хілларі Клінтон - це представниця партії війни. Яка звикла вважати, що Америка - це унікальна держава, обране Богом, держава, в яке двісті років тому з гаком привезли кілька десятків тисяч каторжників і злодіїв. Ми ці цінності не поділяємо. Ми вважаємо, що воно одне з багатьох і причому, не найсильніше. Тому Трамп в цьому випадку для нас більш вигідним“, - зазначив він. “Тому я вболіваю за Трампа“.


Читай также: Будемо працювати з Трампом: в АП відреагували на перемогу республіканця

Нагадаємо, за результатами виборів у США, 45-м президентом став представник республіканців Дональд Трамп, хоча Клінтон набрала більше голосів.

Раніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман привітав американців з обранням Дональда Трампа президентом. Прем'єр висловив надію, що нова Адміністрація продовжить курс підтримки України.

У свою чергу, спікер ВР Андрій Парубій вважає, що перемога Трампа - це нові можливості для України. А посол України в США Валерій Чалий сподівається на підтримку нового Конгрессу.

Перемога Трампа сколихнула фінансовий ринок. Впав долар, обвалилися індексизмінилася ціна нафти. Експерти радять, що робити українцям з валютою та гривнями.



Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK