Литвин пообіцяв підписати закон про регламент ВР, не дивлячись на наміри Ющенка його оскаржити

Литвин пообіцяв підписати закон про регламент ВР, не дивлячись на наміри Ющенка його оскаржити
АР

Сьогодні на засіданні погоджувальної ради спікер парламенту зачитав лист, що надійшов до ВР від Президента України. У документі, за словами Литвина, Президент зазначив, що прийнятий закон Про організацію та порядок діяльності Верховної Ради України було ветовано, однак депутати подолали це вето, і до нього тепер не може бути повторно застосовано право вето.

Віктор Ющенко повідомив, що направляє даний закон у ВР без підпису та надає можливість опублікувати його в порядку, передбаченому законом.

Водночас, Президент зазначив, що вважає за необхідне після вступу цього закону в силу звернутися до Конституційного суду з поданням щодо відповідності його Основному Закону.

Володимир Литвин, у свою чергу, повідомив, що сьогодні підпише розпорядження про організацію оприлюднення зазначеного закону за його підписом. Закон буде оприлюднено на офіційному веб-сайті парламенту і в газеті Голос України. Спікер припустив, що даний закон буде опубліковано в офіційних виданнях завтра, і він вступить в силу.

Як повідомлялося, Литвин ще вчора пообіцяв підписати закон Про організацію та порядок діяльності Верховної Ради України 16 лютого.
Нагадаємо, що закон Про організацію та порядок діяльності Верховної Ради України парламент ухвалив 8 квітня 2008 року. 23 квітня Президент повернув його зі своїми пропозиціями для повторного розгляду парламентом. 4 вересня Верховна Рада подолала вето Президента, а 18 вересня Ющенко знову повернув документ у парламент, повторно ветувавши його.

Як пояснив спікер Литвин, парламент, долаючи вето, допустив помилку і, подолавши вето, змінив номер даного закону, що й дало підставу Президенту вважати, що це новий закон і знову повернути його до парламенту.

3 лютого 2009 року Верховна Рада повторно подолала вето Президента на закон про організацію та порядок діяльності парламенту.

14 лютого заступник глави Секретаріату Президента Марина Ставнійчук заявила, що Президент не підпише прийнятий парламентом закон щодо регламенту роботи Верховної Ради. Вона зазначила, що швидше за все, "ілюзію закону Президент України підписувати не буде", і зазначила, що парламент має регулювати свою діяльність в тому порядку, як це передбачено Конституцією.

"Конституційний Суд вам чітко сказав: всі види діяльності, роботи комітетів, порядок проведення засідань, робота фракцій і все інше - це повинно бути врегульовано виключно законом", - зазначила Ставнійчук.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK