Опитування: Більшість українців вважають прийнятними газові домовленості з Росією

Опитування: Більшість українців вважають прийнятними газові домовленості з Росією
АР

На думку більшості українців, результати переговорів між прем'єрами України і Росії Юлією Тимошенко та Володимиром Путіним щодо ціни на газ для України, можна вважати або успіхом або прийнятним результатом для України в ситуації, що склалася.

Зокрема, 5,7% респондентів назвали підписані документи успіхом України, 45,4% дотримуються думки, що це прийнятний результат для нашої країни в ситуації, яка склалася, і 33,7% українців вважають результати переговорів поразкою України.

Крім того, за даними опитування, 42,2% українців вважають, що однією з головних причин газової кризи була нездатність Президента Віктора Ющенка домовитися з Росією, 28% - що причиною кризи є бажання Росії встановити контроль над українською газотранспортною системою.

24,3% українців причиною кризи назвали прозахідну політику України, яка викликала незадоволення Росії, 19,5% - бажання Росії продемонструвати Європі, що Україна була б ненадійним партнером.

Водночас, 18,1% заявили, що причиною газової кризи була нездатність Юлії Тимошенко домовитися з Росією, 15,5% - що причиною кризи було бажання Ющенка і низки політиків з Партії регіонів повернути в схему газових відносин посередника - компанію RosUkrEnergo.

КМІС проводив опитування з 29 січня по 5 лютого 2009 року. Методом інтерв'ю було опитано 1642 респондента у всіх областях України, у Криму та у Києві.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK