Сьогодні Рада відправить у відставку Пинзеника

Сьогодні Рада відправить у відставку Пинзеника
tymoshenko.com.ua

У сесійній залі зареєстровано 437 депутатів.

Першим у порядку денному значиться питання про звільнення міністра фінансів України Віктора Пинзеника із займаної посади.

Фракція Наша Україна - Народна самооборона голосуватиме за відставку міністра фінансів Віктора Пинзеника. Про це заявив лідер фракції Микола Мартиненко. "Це наше конституційне зобов'язання проголосувати за відставку міністра фінансів", - сказав він.

Водночас, депутатська група За Україну! із В'ячеславом Кириленком на чолі не підтримає відставку міністра.

У свою чергу фракція Комуністичної партії України, як заявив лідер комуністів Петро Симоненко, підтримає відставку міністра фінансів. За словами Симоненка, відставка Пинзеника з посади міністра фінансів необхідна для того, щоб ефективно подолати наслідки фінансової кризи.

Нагадаємо, 12 лютого Віктор Пинзеник написав заяву про звільнення з посади міністра фінансів України.

Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко, говорячи про відставку Пинзеника, заявила: "Безумовно, виклики світової фінансової кризи не всі чиновники переносять. Не всі чиновники можуть працювати в екстремальних умовах. Не всі чиновники можуть адекватно реагувати на виклики, і тому найслабкіші залишають свої бойові позиції, йдуть і займаються іншими справами".

Крім того, Президент України звернувся із поданням до Конституційного суду з проханням розтлумачити конституційний механізм заміни окремих членів уряду.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK