Дослідження: підліткам продають алкогольні та тютюнові вироби у чотири рази частіше, ніж відмовляють у продажу

Дослідження: підліткам продають алкогольні та тютюнові вироби у чотири рази частіше, ніж відмовляють у продажу
gazeta.lviv.ua

Як повідомила координатор програм ВГО Якість життя Вікторія Журбас, протягом двох місяців у різних торгових точках 16 регіонів країни під наглядом дорослих активістів було здійснено спробу купити сигарети та пиво студентами ВНЗ, які не досягли 18 років, а також випускниками шкіл.

Крім того, за результатами дослідження виявилося, що випадки продажу алкогольних та тютюнових виробів особам до 18 років, більш ніж у чотири рази перевищують випадки відмови продати товар.

Як повідомляється, серед торгових підприємств найбільшу кількість таких порушень було зафіксовано у кіосках. При цьому неповнолітнім найлегше вдавалося придбати пиво та сигарети в Одеській та Черкаській областях.

"Отримані дані однозначно характеризують ситуацію із продажем алкоголю та сигарет підліткам як критичну, а також говорять про необхідність негайного вжиття заходів із боку органів влади та різкого посилення контролю при продажу алкоголю та сигарет", - констатувала Журбас.

Експеримент поводили із кінця листопада 2008 року до початку лютого 2009-го у 16 регіонах України. У кожному регіоні проведено по 60 спроб, із них 20 - у супермаркетах, 20 - у магазинах біля будинку, так званих, дискаунтерах та 20 - у кіосках та торговельних підприємствах малої архітектурної форми.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK