Литвин проти внесення змін у Конституцію України «під політичний момент»

Литвин проти внесення змін у Конституцію України «під політичний момент»
dt.ua

Про це Литвин заявив, відповідаючи на запитання після свого виступу у вівторок, 17 лютого, перед членами впливового Датського суспільства зовнішньої політики, Датсько-українського суспільства, представниками наукових і урядових кіл на тему: Сучасні світові виклики - відповідь України, повідомили в прес-службі ВР.

За словами Литвина, Конституція повинна відповідати тим завданням, які стоять перед суспільством, а також традиціям, запитам народу, і враховувати кращий європейський досвід.

Крім того, Литвин підкреслив, що "Основний Закон у нас далеко не завжди виконується, нам ще потрібно прищепити культуру його виконання, і цю культуру повинні демонструвати усі галузі влади. Ключовою вимогою в умовах кризи повинне бути суворе дотримання Конституції".

Також Литвин заявив, що він не є прихильником перетворення України в парламентську республіку, "по-перше, з огляду на проблеми та завдання, які нам потрібно вирішувати, а по-друге, зважаючи на те, що існуюча виборча система не відображає вповні настрої людей".

Він пояснив, що вибори депутатів за закритими партійними списками призводять до відповідальності депутата перед лідером партії, а не перед виборцями.

Литвин підкреслив, що внесення змін і уточнень у Конституцію можливо, але не зараз, оскільки "ми можемо погіршити наш Основний Закон".

Крім того, Литвин "переконаний, що нам не вдасться перейти до мажоритарної системи, але принаймні необхідно ввести вибори за відкритими партійними списками. При такому підході парламент буде оновлений на вісімдесят відсотків. Це буде більшим досягненням. Якщо ж збережеться стара виборча система, то будемо відповідальні за консервацію конфліктності в Україні".


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK