Радник Тимошенко: Зараз кожен міністерський стілець - електричний

Радник Тимошенко: Зараз кожен міністерський стілець - електричний
censor.net.ua

"Це питання надзвичайної важливості, тому всі зацікавлені сторони намагаються внести максимально ефективні пропозиції", - передало слова Каськіва Радiо Свобoда.

"Зараз кожен міністерський стілець, особливо в економічному блоці уряду - це електричний стілець", - додав нардеп.

Видання також зазначило, що коаліції не вистачає голосів для результативних голосувань, оскільки навіть відставка Пинзеника стола можливою тому, що за неї проголосувала фракція КПУ.

Також, зазначають ЗМІ, доведеться домовлятися і щодо урядових ротацій: або з позакоаліційною частиною НУ-НС, або з комуністами. Фракція Партії регіонів, з цього принципового для уряду питання принципово не голосуватиме.

"Нам байдуже. Ми не члени коаліції, ми не будемо голосувати за жодну кандидатуру", - сказав депутат-регіонал Нестор Шуфрич.

Як уже повідомлялося, у Партії регіонів вважають, що професійні якості нового міністра фінансів не мають принципового значення. "Це лише заміна менш лояльних до Юлії Тимошенко міністрів на більш лояльних. Тут не йдеться про професійний відбір людей, які б могли приймати неординарні рішення в кризовій ситуації", - сказала регіоналка Ганна Герман.

Нагадаємо, що вчора Верховна Рада України прийняла постанову про відставку міністра фінансів Віктора Пинзеника.

Президент України Віктор Ющенко вчора назвав заяву Пинзеника про відставку громадянським вчинком принципової людини, а в пропрезидентської партії відставку Пинзеника назвали кроком до дефолту.

16 лютого Тимошенко сказала, що Кабмін ще не готовий до кадрових ротацій. Ющенкo перед цим назвав можливі кадрові перестановки в уряді "посадовим торгом".

Раніше ЗМІ назвали прізвища можливих наступників Пинзеника. Головним претендентом на пост нового голови Мінфіну називають екс-голову НБУ Сергія Тігіпка. Також на крісло міністра претендують: заступник Пинзеника Анатолій Мярковський, екс-міністр фінансів Ігор Юшко, і голова Ради Нацбанку Петро Порошенко.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK