ЗМІ: Коаліція влаштує бартер при ротації міністрів

ЗМІ: Коаліція влаштує бартер при ротації міністрів
tymoshenko.com.ua

Як пише видання, прем'єр Юлія Тимошенко планує замінити близько восьми міністрів, а на кожну посаду претендують одразу декілька осіб. Нових керівників чекають у Мінфіні, Мін'юсті, Мінтрансі, Мінприроди, Мінкульті, МНС, Мінагропромі та Мінекономіки.

Найбільше розбіжностей викликає вакансія голови Мін'юсту. В якості претендентів на місце Миколи Оніщука депутати обговорюють одразу трьох кандидатів: екс-прокурора Криму Віктора Шемчука, директора Центру політико-правових реформ Ігоря Коліушка та одного із співавторів Конституції Віктора Мусіяку.

Нових кандидатів у Кабмін висувають ключові сили коаліції - БЮТ і НУ-НС. Остання, за даними Дела, аж до сьогоднішнього дня не могла погодити свій список, а крапку має бути поставлено на ранковій політраді фракції. У НУ-НС мають намір своїми силами замінити керівників Мін'юсту, Мінкульту та МНС, повідомило джерело в блоці.

Керівництво НУ-НС визначилося з тим, хто з нинішніх міністрів точно залишиться на своїх місцях. "Міністрів освіти, оборони, закордонних справ ми не чіпатимемо", - підкреслив член блоку Роман Зварич. Також збережуть свої портфелі міністр молоді та спорту Юрій Павленко, міністр ЖКГ Олексій Кучеренко та міністр охорони здоров'я Василь Князевич.

Серйозна боротьба також розгорілася в БЮТ навколо ключової вакансії в уряді - посади міністра фінансів. Як стало відомо Делу, депутати, що входять до так званої групи Андрія Портнова, лобіюють на цю посаду екс-міністра фінансів (2001-2002 роки) Ігоря Юшка.

"Юшка відстоює екс-глава Адміністрації Кучми Віктор Медведчук, а також група Портнова", - зазначив газеті один із членів уряду на правах анонімності. Інша частина БЮТ, за словами джерела, все-таки виступає за призначення міністром Сергія Тігіпка.

Нові кандидатури Тимошенко може відправити на подання до парламенту вже в четвер. Голосувати за міністерські кадри коаліція має намір у пакеті. Щоправда, заступник голови фракції БЮТ Андрій Кожем'якін не виключив, що процедуру обрання нових членів уряду доведеться перенести. "Нерезультативне голосування за зміщення з посади першого віце-спікера Олександра Лавриновича показало, що з голосами у залі є деякі проблеми", - зазначив він газеті.

Крім того, Президент Віктор Ющенко підготував чергове подання на призначення головою СБУ Валентина Наливайченка. У БЮТ не виключають, що проголосують за президентського ставленика. У такому випадку Наливайченко може стати розмінною монетою та додасть Юлії Тимошенко голосів від пропрезидентської частини НУ-НС під час голосування за ротацію в Кабінеті міністрів.

Нагадаємо, сьогодні вранці радник прем'єр-міністра України Владислав Каськів заявив, що в коаліції виникли проблеми із рішенням кадрового питання щодо посад міністрів.

16 лютого Тимошенко сказала, що Кабмін ще не готовий до кадрових ротацій. Ющенко перед цим назвав можливі кадрові перестановки в уряді "посадовим торгом".


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK