Тимошенко заявила про перемогу над Ющенком у КС

Тимошенко заявила про перемогу над Ющенком у КС
АР

"Уряд переміг у Конституційному cуді", - сказала Юлія Тимошенко сьогодні, відкриваючи засідання уряду.

Прем'єр нагадала, що попередній уряд підписав угоду з компанією Vanсo про розробку шельфу Чорного моря.

"Шельф Чорного моря було віддано шахраям, які нічого від цього не давали державі, які по суті позбавили Україну стратегічних запасів природного газу, і наш уряд скасував всі рішення попереднього уряду", - додала вона.

Глава уряду також нагадала, що відповідне розпорядження Кабінету міністрів було призупинено указом Президента, внаслідок чого Ющенко звернувся з поданням до Конституційного суду.

"У Конституційному суді лежало конституційне подання Президента, і я з великим задоволенням повідомляю вам, що 10 лютого 2009 року Конституційний суд прийняв позитивне рішення, тобто уряд виграв, і всі рішення уряду щодо повернення шельфу Чорного моря державі відбулися", - наголосила вона.

Про те, що КС припинив провадження за поданням Президента щодо конституційності вищевказаного рішення Кабміну, повідомило вчора управління зі зв'язків зі ЗМІ Секретаріату Кабміну. А прес-служба Президента наголосила, що Суд не відновлював рішення Кабміну про припинення угоди з Vanco.

У 2006 році Vanсo International Ltd. виграла перший відкритий конкурс і уклала у жовтні 2007 року з Кабінетом міністрів України Угоду про розподіл продукції (УРП), яка буде здобуватися в межах Прикерченської ділянки надр континентального шельфу Чорного моря. Vanco International передала всі права та обов'язки за СРП компанії Vanco Prykerchenska.

25 квітня 2008 року Мінприроди анулював ліцензію компанії Vanco Prуckerchenska Ltd. на користування надрами. Після цього Vanco почала міжнародну арбітражну процедуру проти уряду України і заявила, що вважає незаконним анулювання ліцензії.

21 травня 2008 року Кабінет міністрів ухвалив рішення про односторонній вихід з угоди з компанією Vanco про розподіл продукції. 18 червня Президент України своїм указом зупинив дію відповідного розпорядження уряду, і звернувся до КС.

17 липня компанія Vanco Prуckerchenska почала арбітражний процес проти України відповідно до вимог Арбітражного інституту Торгової палати Стокгольму (Швеція) з приводу конфлікту по УРП.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK