Вантажоперевізники України погрожують заблокувати дороги Києва

Вантажоперевізники України погрожують заблокувати дороги Києва
Reuters

Як сказав у середу, 18 лютого, на прес-конференції в Києві представник вантажоперевізників Києва Олександр Марков, ми поки що можемо контролювати ситуацію, поки стримувати, але якщо не буде вжито заходів, ми не зможемо стримувати людей (близько сотні вантажівок стоять на кільцевій дорозі під Києвом)". 

На його переконання, якщо не буде вжито заходів з боку влади, стримати тих, хто приїхав до Києва висловити свої вимоги, буде практично неможливо. 

Разом з тим він додав, що вантажоперевізники не хочуть перекривати вулиці столиці. 

У свою чергу, присутній на прес-конференції голова асоціації вантажоперевізників Львівської області Сергій Чепурний зазначив, що якщо через два дні не буде якихось рішень, утримати таку кількість людей буде нереально. "Може просто статися вибух", - підкреслив він. 

Також, з його слів, невідомо чим закінчиться перебування фур під Києвом, і це буде залежати від результатів зустрічі, зокрема, з головою Державного комітету з питань підприємництва Олександрою Кужель. 

Як зазначив Чепурний, якщо ми в Київ заженемо на проспект Перемоги машини, буде паралізований рух. Якщо не будуть виконуватися наші вимоги, точно зайдемо в місто". Зі слів представника вантажоперевізників Львівської області, виїзд вантажівок на проспект Перемоги біля будівлі Мінтрансу створить дуже серйозні труднощі руху на дорозі. 

З його слів, це буде вимушена міра як реакція у відповідь на бездіяльність влади. 

Учасники прес-конференції нагадали, що їхня акція безстрокова, і вони будуть проводити її доти, доки не будуть задоволені їхні вимоги. 

Також вантажоперевізники не виключили, що до них можуть приєднатися представники з інших областей і пересічні громадяни, у яких є аналогічні проблеми. 

У свою чергу в центрі зв'язків з громадськістю ГУ МВС України в Києві повідомили, що відслідковують цю ситуацію і спілкуються з представниками вантажоперевізників, які в даний момент перебувають на окружній дорозі. 

Також закликали учасників акції не вживати радикальних заходів, щоб потім не нести кримінальну відповідальність. 

Як повідомлялося, представники автотранспортних підприємств з регіонів України, що спеціалізуються на вантажних автоперевезеннях, вимагають введення мінімального тарифу на вантажні автоперевезення по країні в розмірі 6 грн. за 1 ткм. 

Нагадаємо, що 22 січня вантажні автоперевізники Львівської області розпочали попереджувальну акцію протесту проти бездіяльності держави у підтримці перевізників. 

5 лютого, в результаті акції протесту автомобілістів, які протестували проти збільшення транспортного збору та податків, в центрі Києва в результаті акції утворився семибальний затор.



Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK