Генсек НАТО збирає міністрів для розробки Нацпрограми по співпраці з Україною

Генсек НАТО збирає міністрів для розробки Нацпрограми по співпраці з Україною
Reuters

Про це йдеться в повідомленні, розміщеному на офіційному сайті НАТО. Зокрема, 19-20 лютого в Кракові відбудеться зустріч міністрів оборони під головуванням генерального секретаря НАТО Яапа де Хооп Схеффера.

Глави оборонних відомств мають намір обговорити актуальні питання підготовки до ювілейного саміту НАТО, який відбудеться в квітні, питання проведення операцій НАТО в Афганістані, Косово та визначення ролі альянсу в протидії піратству.

Крім цього, у рамках зустрічі міністри розглянуть перспективи подальшої трансформації НАТО.

Нагадаємо, що НАТО має намір розробити річну національну програму допомоги Україні щодо проведення реформ, необхідних для вступу в альянс.

Прогрес у цьому напрямку вчора продемонструвала Верховна Рада України. Парламент 239 голосами ратифікував Додатковий протокол до Меморандуму про взаєморозуміння між Урядом України та Організацією Північноатлантичного договору (НАТО) щодо призначення офіцерів зв'язку НАТО в Україні.

Закон розроблений МЗС для врегулювання юридичного статусу офіцерів зв'язку. Вступ в дію Додаткового протоколу щодо призначення офіцерів зв'язку НАТО в Україні буде сприяти розширенню договірно-правової бази на одному з пріоритетних напрямків зовнішньої політики нашої держави - євроатлантичної інтеграції, в т.ч. в контексті прийнятого в рамках Бухарестського саміту НАТО рішення щодо активного залучення на високому політичному рівні з Україною, говориться в законі.

Згідно зі статтею I Додаткового протоколу до Меморандуму про взаєморозуміння між Урядом України та Організацією Північноатлантичного договору (НАТО) щодо призначення офіцерів зв'язку НАТО в Україні, офіцери зв'язку та члени їхніх сімей користуються всіма привілеями, імунітетом і сприянням в тому ж обсязі, в якому вони зазвичай надаються співробітникам дипломатичних місій, акредитованих в Україні, та членам їхніх сімей, згідно з Віденською конвенцією про дипломатичні відносини від 18 квітня 1961 року.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK