Міноборони попередило про швидке руйнування армії

Міноборони попередило про швидке руйнування армії
president.gov.ua

Про це говориться в повідомленні прес-служби Міноборони.

"Структура витрат на оборону в 2009 році свідчить про те, що цей бюджет є "бюджетом проїдання" і призведе до руйнування Збройних сил", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, Міноборони бачить загрозу зменшення наполовину військових частин, готових до виконання завдань за призначенням, різкого падіння рівня справності високотехнологічного озброєння і техніки, повного припинення робіт із модернізації озброєння, професійної деградації військових, масових звільнень із армії.

Міноборони нагадує, що при підготовці проекту держбюджету-2009 воно готувало кілька варіантів своїх пропозицій.

Зокрема, один із них передбачав виділення на потреби відомства 32,4 млрд гривень, і було спрямовано на розвиток ЗС.

На думку міністерства, такий обсяг грошей міг би забезпечити повноцінну бойову підготовку і соціальний захист військовослужбовців.

Інший варіант передбачав виділення 17,5 млрд. гривень.

У результаті ж бюджет Міноборони на 2009 складає 11,65 млрд. гривень, з яких 7,4 млрд. прямо заплановано з бюджету, а 4,2 млрд. - із спеціального фонду з коштів, які отримано від продажу надлишкового майна ЗС.

Міноборони зазначає, що всі європейські армії фінансуються тільки із загального фонду бюджету, а в 2008 році український спецфонд для армії отримав лише 1,2 млрд. гривень.

"Тобто, 3 млрд. - це повітря, це кошти, про які ніхто не може сказати, звідки вони наповнять спецфонд", - зазначається в повідомленні.

Таким чином, коштів, що виділяються державою, вистачить у кращому випадку на утримання армії, але не на її розвиток і соціальний захист.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Юлія Тимошенко критикує Міністерство оборони за виплату високих пенсійних пільг і закупівлю продовольства для військовослужбовців за завищеними цінами.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK