Депутати Верховної Ради змушені відмовитися від низки пільг

Депутати Верховної Ради змушені відмовитися від низки пільг
Reuters

Проектом змін до закону про статус народного депутата в даний час займається робоча група парламентського комітету з Регламенту та матеріального забезпечення Верховної Ради.

Як повідомив Делу заступник голови комітету Сергій Сас, депутати в першу чергу можуть втратити безкоштовні путівки та безкоштовний проїзд. Також може бути скасовано практику виділення парламентаріям житла у постійне користування.

Крім того, планується скорочення щорічної матеріальної допомоги на оздоровлення народного обранця у два рази - із 35 тисяч гривень до 17,5 тисяч. За словами Саса, законопроект про скорочення пільг повинен бути готовий вже до початку березня.

Водночас, кошторис парламентських витрат, який прийнято вчора Верховною Радою, вже містить ряд норм про економію коштів. За словами голови регламентного комітету Олександра Єфремова, першим "під ніж" депутатів потрапив спікер парламенту. Його особистий автопарк із двох службових авто скоротили до одного автомобіля.

Аналогічно депутати вчинили й з екс-головами Верховної Ради, за якими теж було закріплено по дві машини. За даними Дела, таке автозабезпечення для екс-спікерів парламенту було прийнято внутрішнім розпорядженням спікера Володимира Литвина кілька років тому, під час його минулої каденції.

Також депутати вирішили заощадити на охороні будівлі в столиці на вулиці Банковій, де розташовано парламентські комітети.

За словами Саса, під гарячу руку потраплять і позаштатні співробітники парламентського апарату. Він зазначив, що на роботу за контрактом у Верховній Раді часто переходять ті, чий вік перевищив 65 років.

Крім того, чиновники повинні оптимізувати витрати свого автопідприємства. Депутатам доведеться продавати старі автомобілі, провести ревізію витрат на пальне та запчастини. За даними Дела, в минулому році на ці цілі було витрачено 2,5 мільйона гривень.

У цілому на парламентський автопарк в 2008 році чиновники витрачали 10 мільйонів. У цьому році, за словами Саса, сума на транспортні потреби Верховної Ради становить лише один мільйон гривень.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK