Екологи захистять унікальні київські віковічні дерева

Екологи захистять унікальні київські віковічні дерева
ecoethics.ru
Таким чином дерева будуть захищені від знищення, повідомляє начальник відомства Олександр Прогнимак.

"За останній час ця ініціатива - перша із запропонованих нами, яка була нарешті підтримана Постійною комісією Київради з питань екологічної політики, - говорить Прогнимак. – Подібний "простой "неприпустимий, адже в Києві накопичилася величезна кількість екологічних проблем, що потребують невідкладних дій" .

За словами головного еколога столиці, багатовікові дерева мають величезну природоохоронну, наукову, історичну і господарську цінність і потребують захисту держави.

"Дерева, які увійшли до запропонованого нами списку, є, без перебільшення, унікальними об'єктами, - стверджує Прогнимак. - Наприклад, кипарис Сухіна, листя якого виділяють фітонциди, знищують хвороботворну мікробну флору, представляє особливу цінність для системи озеленення міста. У свою чергу , 500-річний дуб Перуна можна сміливо назвати пам'яткою не тільки природи, але й історії. Це дерево - єдине, що залишилося від Шулявського (кадетського) гаю, яке вважалася священним у слов'ян-язичників ".

У перелік об'єктів, яким буде надано статус пам'яток природи, увійшли: Татарський дуб (300 років), дуб Стеценка (450 років), Борщагівський дуб (350-400 років), дуб Перуна (500 років), платан Станчинського (120 років), кипарис Сухіна. А також черешні Бурдзинського, ясени Шарлеманя та тополі Бурдзинського, що знаходяться на території Київського зоопарку.

Олександр Прогнимак наголошує, що оголошення дерев пам'ятками природи буде проводиться без вилучення земельних ділянок у їх власників або користувачів. Але, разом з тим, вони зобов'язані забезпечити збереження дерева, що знаходиться на їхній території.

Нагадаємо, восени минулого року фахівці Київського еколого-культурного центру провели лікування 500-річної Шовковиці на території Національного ботанічного саду НАН України на Печерську.
Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK