У Верховної Ради немає грошей на потреби екс-депутатів

У Верховної Ради немає грошей на потреби екс-депутатів
Reuters

"З'ясувалося, що у нас у кошторисі на цю статтю зараз не вистачає грошей. І тому всі, хто ці виплати отримував, усі потрапили у таку ситуацію (без отримання грошей - ред.)", - пояснив він.

Проте перший віце-спікер не виключив, що у такому разі екс-депутати можуть захистити свої права у судовому порядку. За словами Лавриновича, рішення судів спрогнозовано, оскільки йдеться про невиконання норми відповідного закону.

"І тоді доведеться виплачувати це за рахунок фонду оплати праці, або Апарату Верховної Ради, або нинішніх народних депутатів", - підкреслив він.

Раніше УНІАН оприлюднив список екс-депутатів, які вимагають виплати їм матеріальну допомогу. Зокрема, допомоги попросив власник футбольного клубу Карпати Петро Димінський, один із найбагатших людей Криму Лев Миримський, один із лідерів ПСПУ Володимир Марченко, Ганна Антоньєва, Людмила Супрун, Валерій Акопян та інші.

Нагадаємо, замість запитуваного мільярда гривень Кабмін прописав у бюджеті для Верховної Ради 677 мільйонів гривень. Дело пише, що депутати змушені складати чорний список пільг, від яких їм доведеться відмовитися.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK