Прокуратура порушила справу за фактом інциденту з Беркутом у Криму

Прокуратура порушила справу за фактом інциденту з Беркутом у Криму
podrobnosti.ua

Дії співробітників спецпідрозділу Беркут і Сімферопольського райвідділу міліції, які, застосувавши спецзасоби, спричинили тяжкі тілесні ушкодження господареві, кваліфіковано як перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки, повідомили в прес-службі прокуратури Криму.

З'ясовуються всі обставини інциденту. Справу порушено за ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення службових повноважень, що потягло тяжкі наслідки).

Нагадаємо, вчора Головне управління МВС у Криму вибачилося перед потерпілим у результаті інциденту в Мирному і пообіцяло компенсувати заподіяну матеріальну шкоду.

Керівництво Міністерства внутрішніх справ також висловило щире співчуття стосовно інциденту і від імені всієї системи МВС попросило вибачення у потерпілого та членів його родини. Також відомство визнало дії працівників міліції непрофесійними.

Потерпілому довелося ампутувати кисть лівої руки.

Нагадаємо, 22 лютого Меджліс кримськотатарського народу повідомив, що в селищі Мирне Сімферопольського районів Криму співробітники Беркута помилково напали на сім'ю. "У будинок сім'ї Хаїрова увірвалися більше 10 збройних співробітників Беркута в екіпіруванні. Вони зламали двері, вікна і закидали будинок гранатами, одна з яких при вибуху відірвала руку літнього господаря", - зокрема, зазначив Меджліс.

Міліція Криму заявила, що не мала наміру нападати на сім'ю кримських татар, а намагалася провести операцію із затримання злочинця, котрий перебуває в розшуку.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK